Scheveningse kerken in actie voor Scheveningen

De protestantse kerken op Scheveningen doen een beroep op Scheveningers om activiteiten op Scheveningen, door Scheveningen én voor Scheveningen financieel mogelijk te maken.

De Prinses Julianakerk (Duindorp) werkt aan vernieuwende activiteiten voor jong en oud in de buurt, de Oude Kerk (Keizerstraat) wil ook dit jaar weer bijzondere muzikale bijeenkomsten organiseren, net als de Nieuwe Badkapel (Belgisch Park), die Scheveningen breed bekend is om de cantatediensten en het kinderkerstfeest. De Bethelkerk (Jurriaan Kokstraat) heeft het contact met scholen en kinderactiviteiten voor de wijk centraal staan. En al die kerken zetten vrijwilligers, predikanten en kerkelijk werkers in om (oudere) mensen te bezoeken, koffieochtenden en theemiddagen te organiseren en te bouwen aan een pastoraal netwerk.

Daarom doet ook de Protestantse Gemeente van Scheveningen volop mee aan de jaarlijkse actie Kerkbalans, de grootste inzamelingsactie van het land. Op zaterdag 20 januari is deze actie in het hele land van start gegaan. Het thema is dit jaar ‘Geef voor je kerk’

De afgelopen weken viel mogelijk ook bij u de brief voor Kerkbalans op de mat of heeft u de kerkklokken horen luiden. Op zaterdag 20 januari werd om 13.00 uur de Actie Kerkbalans letterlijk ingeluid. Weet dat de kerk kan bestaan dankzij de financiële steun van leden en betrokkenen. Doe daarom mee aan Actie Kerkbalans en vul het formulier in. Via deze weg willen we u alvast hartelijk bedanken voor uw bijdrage.

Behalve door te doneren, kunt u de actie ook ondersteunen door er in uw (digitale) omgeving aandacht voor te vragen. Zo laat u weten dat u het werk van uw gemeente van belang vindt en dat uw kerk een financiële bijdrage meer dan waard is.